Hieronta tukee odottavan äidin kokonaisvaltaista hyvinvointia ja synnytykseen valmistautumista. Hieronnan aikaansaama stressin väheneminen ja syvä rentoutuminen auttaa raskausajan fyysisten ja tunnetason muutosten keskellä.
Kehon painopisteen muuttuessa lihakset kuormittuvat eri tavalla kuin aiemmin. Hieronta tuo helpotusta lihaskipuihin ja -kramppeihin sekä parantaa lymfakiertoa ja vähentää turvotusta. Myös verenkierto paranee, mikä tehostaa sekä äidin että sikiön hapettumista ja kuona-aineiden poistumista. Hieronta auttaa lisäämään kehotietoisuutta ja kehon hallintaa, valmistamaan kehoa aktiiviseen synnytykseen ja vähentämään synnytyskipua. Synnytyksen jälkeinen hieronta nopeuttaa kehon palautumista synnytyksestä.
Hieronnassa voi käydä aivan raskauden loppuvaiheeseen saakka. Myös synnytyksen jälkeen hierontaan voi tulla heti kun se tuntuu äidistä hyvältä. Hoitohuone Santoshassa huomioimme yksilöllisesti jokaisen hoidettavan. Etsimme yhdessä asennon, joka tuntuu hyvältä ja jossa pystyy rentoutumaan. Ensimmäisen raskauskolmanneksen jälkeen hieronta tehdään pääsääntöisesti kylkimakuuasennossa tyynyillä tukien.
Kontraindikaatiot (eli milloin ei ole hyvä hieroa):
- samat kuin normaalissa hieronnassa
- verenvuoto emättimestä
- lantion tai vatsan alueen jatkuva kipu tai jatkuvat krampit
- voimakas turvotus alaraajoissa (ei voimakasta hierontaa alarajoille)
- säännölliset supistukset ennen raskausviikkoa 37
- raskausmyrkytys (oireita mm. kova päänsärky, huimaus, pahoinvointi, näköhäiriöt) → ota yhteys lääkäriin