Mobilisoiva hieronta

MITÄ ON MOBILISOIVA HIERONTA JA NIVELMOBILISOINTI?

Mobilisoiva hieronta on monipuolista nivelalueen käsittelyä, jonka tarkoituksena on parantaa nivelen ja nivelkapselin liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa. Monien lihasjännitysten taustalla ovat itse asiassa nivelten – vaikkapa olkanivelen tai rintarangan – jäykkyys tai liikerajoitukset. Niveliä täsmällisesti ja turvallisesti mobilisoimalla voidaan alkaa vaikuttaa oireiden syihin. Mobilisoiva hieronta on yleisesti erittäin rentouttavaa, mutta siitä hyötyy erityisesti silloin, jos nivelalueet ovat kipeitä tai jännittyneitä. Mobilisoivasta hieronnasta voi saada apua urheilu- ja rasitusvammoihin, pääkipuun, jäätynyt olkapää-ongelmaan, muuhun kipuun tai särkyyn, lihas- ja niveljännityksiin, huimaukseen, stressiin tai unettomuuteen.

HUOM! Teemme mobilisoivaa hierontaa minkä tahansa hieronnan yhteydessä silloin kun hoidettava sitä toivoo tai se on tarpeellista tietyn vaivan hoitamisessa.


MITEN NIVELMOBILISOINTIA TEHDÄÄN?

Mobilisoivan hieronnan menetelmiä ovat vipuvarsitekniikat, joissa lihasta rentoutetaan ja aktivoidaan sen luonnollisen liikesuunnan mukaisesti, traktio, eli vetohoito ja nivelestä ja sen oireilusta riippuen erilaiset lempeät, eri liikesuuntiin tapahtuvat avaavat liikkeet.

Mobilisaatiohoitoa tehdään vain asiakkaille, joilla on tarvetta tälläiselle hoidolle, vaikkapa jäykistynyt rintaranka, joka väistämättä synnyttää lihasjännitystä lapaluiden ja niska- hartianseudun alueella.

NIVELMOBILISOINNIN VASTA-AIHEET

Nivelmobilisaatiota ei tehdä, jos asiakkaan nivelet ovat yliliikkuvat tai jokin seuraavista nivelmobilisoinnin vasta-aiheista sen estää:

  • pitkälle edennyt osteoporoosi
  • nivelsiteiden haurastuminen
  • tuore selkärangan välilevyvaurio
  • tuore vamma
  • yleinen tulehdussairaus
  • verenvuoto nivelessä
  • tekonivel

NIVELMOBILISOINNIN VAIKUTUKSIA

Nivelten mobilisoiminen lisää niiden liikkuvuutta ja parantaa aineenvaihduntaa nivelalueella. Se myös rentouttaa lihaksia ja vapauttaa lihaskalvoja niveltä ympäröivissä lihaksissa.

Selkärangan mobilisaatio rauhoittaa ja tasapainottaa hermostoa.

PASSIIVINEN VENYTTELY JA MET

Venyttelystä on keholle monenlaista etua. Venyttely auttaa lihasta palautumaan supistuksesta normaaliin lepopituuteen ja parantaa verenkiertoa. Lisäksi venyttely on erittäin rentouttavaa ja tukee liikkuvuuden ylläpitoa ja parantamista.

Passiivinen venyttely on hierojan tekemää avustettua venyttelyä, johon on mahdollista yhdistää MET, eli Muscle Energy Technique. MET-tekniikassa hyödynnetään aktiivista liikettä osana mobilisointia ja se auttaa mm. lievittämään kipua ja palauttamaan nivelen liikkuvuutta.